GENEL

1. Soru: Ödüllü kitap okuma yarışması hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap: http://www.ufkayolculuk.com/neden-meal-yarismasi/ linkinden ayrıntılı bilgiyi edinebilirsiniz.
2. Soru: Son başvur tarihi ile sınav arasında 70 gün var. Bu durum sınava konsantrasyonu ve katılımı azaltır mı acaba?
Cevap: Türkiye geneli bir organizasyon yaptığımız için ve işlemlerin ajandadan tamamlanabilmesi için son kayıtla sınav tarihi arasında olması gereken en az süreyi geçen yıl ki tecrübemize bakarak 70 gün olarak belirledik
3. Soru: Yarışmanın şartlarını açıklayabilir misiniz?
Cevap: http://www.ufkayolculuk.com/yarisma-sartnamesi/linkinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
4. Soru: İlmihal yarışmasında il bazında veya genelde dereceye girip ödül alanlar bu meal yarışmasına katılabilecekler mi?
Cevap: Evet dileyen herkes yarışmamıza katılabilecektir.
5. Soru: Yarışmanızın afişlerini almak mümkün mü?
Cevap: Bu konuda http://www.ufkayolculuk.com/yarismaci-iller/ adresinden kendi ilinizdeki temsilciler ile irtibata geçebilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.
6. Soru: Her gün sorduğunuz soruya doğru cevap veren ilk kişi mi kazanıyor ve ne kazanıyor ? Bana yarışmanız hakkında bilgi verir misiniz ?
Cevap: Öncelikle günün ödüllü sorularına ilk cevap veren değil, doğru cevap verenler içerisinden yapılan kura ile belirlenen bir kişi kazanıyor. Hafta içi her gün yayımlanan sorularla 5 tane kazanan belirlenmiş oluyor. Bu 5 kişi içerisinden ise bir kişi seçiliyor. Kazanan kişiye mp3 hediye ediliyor. Fakat bu hediye değişebiliyor. 9 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yarışma hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için http://www.ufkayolculuk.com/linkine tıklayabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.
7. Soru: Geçen seneki gibi kitap temin noktalarınız var mı ?Ben Feyzü’l Furkan Kur’an Meali’nden okumak istiyorum ama nereden alabilirim bir fikrim yok.
Cevap: Yarışma için belirlenen herhangi bir meal yoktur, dilediğiniz mealden hazırlanabilirsiniz. Feyzü’l Furkan Kur’an Meali’nehttp://www.internetpazar.com/ linkinden ulaşabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.

KATEGORI

1. Soru: Hangi kategoride olduğumuzu nasıl bileceğiz?
Cevap: http://www.ufkayolculuk.com/yarsma-kategorileri/ linkinden yaşınıza ve mesleğinize uygun olan kategoride yarışacaksınız.
2. Soru: Ben din görevlisi veya öğretmen değilim, ilahiyat fakültesi mezunuyum. D kategorisinde mi gireceğim acaba?
Cevap: Evet D kategorisinde gireceksiniz.
3. Soru: Online kategori olarak adlandırdığınız kategoriye dileyen katılabiliyor mu? Eğer online kategoride yarışmak istersek sınava bilgisayardan mı gireceğiz?
Cevap: Evet, isteyen girebiliyor. İstediğiniz bilgisayardan katılabilirsiniz. Ancak online kategorideki ödüller sadece Türkiye derecesine girenlere verilecektir ve ödülün değeri son derece mütevazi olacaktır.
4. Soru: Ben 50 yaşındayım yarışmaya katılmak istiyorum ama bu dersleri öğrendiğimiz hocalarla biz aynı surelerden nasıl mesul olacağız? Onlar bu işin uzmanı insanlar fakat bizler henüz öğrenip sınava gireceğiz.
Cevap: Her kategori kendi içerisinde değerlendirilmeye tabi tutulacaktır. Dolayısıyla hocalarınız hocalarınızla yarışacaklardır.
5. Soru: Geçen seneki yarışmaya çok istememe rağmen yurt dışında yaşadığım için katılamadım.Bu sene yurt dışından katılım imkanı olmasına sevindim. Yurt dışı ya da online dediğiniz kategoride de alt sınıflandırmalar olamaz mı acaba? Bu sayede yurt dışındaki gençlerin katılımını da teşvik etmiş olurdunuz.
Cevap: Online sınavda güvenlik sorunu olduğu için kategori ayrımı yapmadık.. 10 yaşındaki çocuk sınavı evindeki bilgisayardan çözerken ilahiyatçı babası da ona destek olabilir. Bunun önüne geçemeyiz. Bu yüzden bu kategorinin ödülleri de son derece mütevazi olacak.
6. Soru: Başvurular nasıl yapılacak?
Cevap: Başvurular ekim ayından itibaren www.ufkayolculuk.com web sitemizden online olarak yapılabilecektir.
7. Soru: Kızım 14 yaş altı olarak katılmak istiyor. Fakat burada pek katılacak kişi yok.Nasıl olur?
Cevap: A, B, C, D kategorilerinde kayıt yaptıranların toplam sayısının 15 olması bölgenizde sınav salonu açılması için yeterli olacaktır. Kayıtlar 31 aralık a kadar devam edecektir ve bu süreçte yeterli sayıya ulaşılacağına inanıyoruz. Aksi durumda en yakın il/ilçeye yönlendirileceksiniz.
8. Soru: Ablam 50 yaşında. Ben 19 yaşındakilerle nasıl yarışacağım diyor. Kendi yaş grubunda bir kategori olma ihtimali var mı diye soruyor. teşekkür ederim.
Cevap: Yarışmanın daha verimli olması adına, yarışmacı talepleri de göz önünde bulundurularak bazı yaş gruplarını birleştirdik ve kategori sayısını 5 ile sınırlamayı uygun gördük. İlginiz için teşekkür ederiz.
9. Soru: Hem online olarak hem de diğer seçeneklerden biriyle yarışmaya katılabilir miyiz?
Cevap: Yalnızca bir kategoride yarışma imkanınız bulunmaktadır.
10. Soru: Online yarışma hakkında bilgi alabilir miyim? Diğer kategoriler arasındaki adalet nasıl sağlanacak?
Cevap: Online kategori yurt dışından katılmak isteyenler ve görme engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere dileyen herkesin bilgisayar başında yarışabileceği kategorimizdir. Fakat bu kategoride yarışan kişinin dışarıdan yardım alabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak, bu kategorideki ödüller son derece mütevazi tutulmuştur.

KAYIT

1. Soru: Başvurular nasıl yapılacak?
Cevap: Başvurular ekim ayından itibaren www.ufkayolculuk.com web sitemizden online olarak yapılabilecektir.
2. Soru: Kızım 14 yaş altı olarak katılmak istiyor. Fakat burada pek katılacak kişi yok. Nasıl olur?
Cevap: A, B, C, D kategorilerinde kayıt yaptıranların toplam sayısının 15 olması bölgenizde sınav salonu açılması için yeterli olacaktır. Kayıtlar 31 aralık a kadar devam edecektir ve bu süreçte yeterli sayıya ulaşılacağına inanıyoruz. Aksi durumda en yakın il/ilçeye yönlendirileceksiniz.
3. Soru: D ve E kategorilerinden dışındaki kategoriler işaretlenmiyor, bu düzelecek mi?
Cevap: Kategoriler sizin yaşınızla bağlantılı olarak otomatik biçimde seçilmektedir. Ancak D veya E kategorilerinde yarışacak olan yarışmacılarımız kendi kategorilerini kendileri seçeceklerdir. Yani eğer A, B veya C kategorilerinin herhangi birinde yarışmaya katılacak iseniz doğum tarihinizi yazmanız kategorinizin belirlenmesi için yeterlidir.
4. Soru: Formu dolduruyorum hepsinde tamam yazıyor fakat kayıt ol tuşuna basınca eksik bilgi var yazıyor,  lütfen kontrol eder misiniz? 
Cevap: Farklı bir tarayıcı ile lütfen tekrar deneyiniz.

SINAV YERİ

1. Soru: Sınava nerelerde girilecek?
Cevap: Sınav yerleri şubat ayı içerisinde açıklanacaktır.
2. Mesaj: Yarışma zamanında İstanbul’da olamayacağım. Acaba şehirlerin hangileri olduğunu açıklayabilir misiniz?
Cevap: Yarışmamız Türkiye genelinde yapılmaktadır. Yarışma 15 kişiden fazla katılım olan her il/ilçede imkanlar dahilinde yapılacaktır. 15 kişiden az olan yerlerde ise en yakın yerlere yönlendirme yapılacaktır. Kayıt formunu doldururken yarışma tarihinde bulunacağınız ili yazmanız sorununuzu çözmeye yeterli olacaktır.

SINAV İÇERİĞİ

1. Soru: Hangi mealden çalışılmalı belirlenen bir meal kitabı var mı?
Cevap: Yarışmaya istediğiniz mealden hazırlanabilirsiniz. Meal sınırlaması yoktur.
2. Soru: Sorular ne tarzda olacak acaba örnek soru yayınlayacak mısınız? Yeni gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.
Cevap:https://www.facebook.com/UfkaYolculukCom, https://twitter.com/UfkaYolculukCom ve www.ufkayolculuk.com adreslerinden örnek sorular yayınlanacaktır. Gelişmeleri bu adreslerden takip edebilirsiniz
3. Soru: Sorular hakkında bilgi verir misiniz? Kaç soru? Test mi? Sınav süresi?
Cevap: Sınavda her kategori için 100 çoktan seçmeli soru (test) sorulacaktır. Sınav süresi 120 dk dır.
4. Soru: Sınavda sorular sayfada paylaştığınız gibi mi olacak? Zira bu sorular yeterince zor değil.
Cevap: Bu seviyede sorular olacağı gibi farklı zorluk kademesinde sorular sorulacaktır. Sorumlu olduğunuz bölümleri iyi çalışmanızı öneririz.
5. Soru: Meal yarışmasında soru olarak örneğin Al-imran suresi 8.ayette ne anlatılıyordu gibi ayetlerin tek tek ayet numarası ile bilmeli miyiz?
Cevap: Örnek sorular her gün facebook ve Twitter hesaplarımızdan yayımlanmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen hesaplarımızdan birini inceleyiniz.
6. Soru: Sınavda soru tarzı nasıl olacak, ayetin arapçası verilip mealimi sorulacak yoksa daha farklı mı?
Cevap: Örnek sorularımız her gün facebook ve twitter hesaplarımızdan yayımlanmaktadır. Detaylı bilgi ve örnek sorular için lütfen sayfalarımıza bakınız.

ÖDÜL

1. Soru: Yarışmanın bu seneki merkezi ödülleri nedir?
Cevap:
A-B-C-D KATEGORİLERİ İÇİN
Birinci olanlara : 2 adet Umre + 2500TL
İkinci olanlara : 1 adet Umre + 1500TL
Üçüncü olanlara : 1 adet Umre + 500TL
2. Soru: Meal yarışmasında aynı kategoride birden fazla birinci çıkması durumunda birincilik ödülü hepsine mi verilecek?
Cevap: Yarışmada aynı puanı alan birden fazla kişi olduğunda yaşça küçük olan ön sıraya alınacaktır.
3. Soru: İl ödülleri verilecek mi ve verilecekse ne olacak?
Cevap: http://www.ufkayolculuk.com/yarismaci-iller/ linkinden ilinizdeki kulüp ile irtibata geçebilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.

KATEGORİSİ

Bu Kategoride verilecek ödüller son derece mütevazi olacak olup yakında www.ufkayolculuk.com sitesinden duyurulacaktır.

Soru: Yarışmanın iller bazındaki ödülleri nedir?
Cevap: İl ödüllerini o ildeki proje ortağı kulübümüz vermektedir. Şartname gereği iller sadece A, B ve C kategorileri için ödül verebileceklerdir. D kategorisi için ödül veremeyeceklerdir. Organizatör kulüp olarak illerde verilecek ödüllerde bir alt ve üst limit belirledik. İllerdeki proje ortağı kulüplerimiz bu sınırlar içerisinde ödüllerini belirleyeceklerdir. Bununla birlikte illerdeki proje ortağı kulüplerimiz imkanları yetmemesi durumunda ödülde vermeyebilirler. Bu durumda o ilden sınava giren yarışmacımız sadece merkezi ödüller için yarışmış olacaktır.